Dacă citești aceste rânduri, ești cel mai probabil fanul acestei băuturi miraculoase care este cafeaua. Așa că dacă vrei să afli cât mai multe informații despre cafea, trebuie obligatoriu să știi care este diferența între boabele de cafea. Poate că ai remarcat de mai multe ori pe ambalajele de cafea inscripții de genul: 100% Arabica, Robusta sau blend. Care este semnificația fiecăruia dintre acestea îți explicăm chiar acum.

Cel mai apreciat și mai răspândit sortiment de cafea este Arabica. Cultivată la altitudini de peste 600 de m, care ating și 2000 de m, Arabica este prețuită pentru gustul și aromele sale fine și rafinate. Originară din Africa, dar cultivată mai ales în America Latină, cu precădere în Brazilia și Columbia, dar și în Asia de Sud Est, Indonezia sau Papua Noua Guinee, Arabica reprezintă circa 70% din producția de cafea la nivel mondial.
O selecție din cele mai bune branduri italiene de cafea 100% Arabica găsești aici: https://asterpremium.ro/categorie/produse-magazin-online/cafea/?filter_amesteccafea=100arabica.
Robusta este așa cum indică și numele său, o specie mai rezistentă, crește la altitudini mici, nu e deranjată de variațiile de temperaturi, este mult mai ușor de cultivat, de aceea, are și prețuri mult mai mici. Robusta are un conținut mai mare de cafeină, are un gust puternic, brut, fără note delicate și texturi rafinate. Pentru unii băutori de cafea, acest gust amar nu este tocmai plăcut. Robusta este cultivată exclusiv în Emisfera Estica, cu precădere în Africa, Indonesia, Vietnam.
Cafeaua de specialitate sau monorigine este 100% Arabica și nu este amestecată cu sortimente provenite din alte regiuni. În magazinul nostru vei găsi o multitudine de tipuri de cafea de origine, fiecare dintre ele cu caracteristici diferite, fiind prăjită în mod diferit și având granulații specifice. Toate aceste caracteristici își pun amprenta în mod direct asupra gustului și aromei cafelei pe care o vei savura și care nu va semăna cu nimic din ce ai băut până acum. Poți alege cafele din toată lumea: Etiopia, Mexic, Brazilia, Nicaragua, Columbia, Honduras, Indonezia: https://asterpremium.ro/categorie/speciality-coffee/cafea-speciality-coffee.

În concluzie, Arabica dă un gust dulce cafelei și dezvăluie arome și gusturi fine, în timp ce Robusta este cea care dă energia, adică tăria unei cafele. Dar dacă vrei câte puțin din amândouă, va trebui să optezi pentru un blend, adică un amestec dintre cele două, unde proporția și tipul originea boabelor va juca un rol semnificativ. Crearea unui blend bun este o artă, aromele și gustul ținând de mai multe detalii. Amestecul bun al boabelor poate produce o cafea echilibrată, cu un profil aromatic complex.
Dacă ești fanul amestecurilor de cafea, poți alege dintre combinațiile de Arabica și Robusta de aici: https://asterpremium.ro/categorie/produse-magazin-online/cafea/?filter_amesteccafea=50_99arabica .
Intră în universul variat al cafelelor de bună calitate, savurează-le și apoi vei ști dacă devii fidel unui singur tip de cafea sau vei vrea să te bucuri de toate aromele și texturile delicioase.